Wereld MS dag

Wereld MS dag

Erkenning en herkenning voor kinderen

Op 31 mei 2017 was het Wereld MS dag. Op die dag wordt een voorleesmarathon georganiseerd rondom de verschijning van het kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’. Verschillende leden van Kiwanisclub Den Haag lazen het boek voor op Haagse basisscholen.

De hele dag wordt er in Nederland op scholen en in huiskamers voorgelezen uit het boek. De voorleessessies werden gefilmd en op Facebook geplaatst zodat de marathon online te volgen was. Iedereen kan meedoen door de eerste hoofdstukken van het boek van de website van de uitgever te downloaden en zijn of haar voorlees-filmpje op de Facebook-pagina van het boek te zetten.

Het boek vertelt het verhaal van Amelie wiens moeder plotseling ziek is. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Soms is Amelie boos en verdrietig, dan weer vrolijk en blij. Maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?

Het verhaal biedt herkenning en erkenning aan kinderen tussen de 8-12 jaar. Er zit ook een doe-boek bij dat kinderen helpt om hun ervaringen op een rijtje te zetten en hun eigen verhaal te vertellen over de ziekte van hun ouder. Want vertellen hoe je je voelt helpt kinderen.

Vandaar ook dat Kiwanisclub Den Haag van harte meedeed aan de voorleesmarathon. “Door kennis over de ziekte, ontstaat begrip voor kinderen die met een zieke ouder te maken hebben. Dit kinderboek is niet alleen mooi om voor te lezen, maar heeft ook een uiterst nuttige voorlichtigsfunctie.”

Deel deze post