Tandenfee-opbrengst naar Kinderhospice Binnenveld

Tandenfee-opbrengst naar Kinderhospice Binnenveld

Op vrijdag 20 maart 2015 togen Wim Dopmeijer, Linda Damen en Wia Snijder van de Kiwanis Club Den Haag, richting Barneveld om daar de opbrengst van de eerste ronde van het Tandenfee-project symbolisch met een (gigantische) cheque te overhandigen aan Wilma Stoelinga, directeur van Kinderhospice Binnenveld. De opbrengst van de actie bedroeg in 2014 maar liefst € 4000; het doel was op voorhand door de club bepaald. De kinderhospice heeft besloten om dit bedrag te besteden aan twee robot-grasmaaiers zodat vrijwilligers zich voortaan niet meer met deze klus hoeven te bemoeien maar dat zij zich in die tijd over de kinderen kunnen ontfermen.

De clubleden waren erg onder de indruk van het prachtige nieuwe huis dat begin april 2015 is geopend. De indrukwekkende inrichting, het fleurige design, de knuffelhoek (gefinancierd door een landelijke actie van Kiwanis), specialistische apparatuur, zoals een railsysteem in het plafond met draaglift – door de hele bovenverdieping – zodat kinderen gemakkelijk(er) veplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld van bed naar bad; alles ziet er pico bello uit!

Het moge duidelijk zijn dat de noodzaak voor ondersteunende zaken blijft; extra middelen zijn nodig en zeer welkom. Het is allemaal ten dienste van de kinderen die zelf tot niets (meer) in staat zijn, maar alle zorg koesteren.

Daarom was het geweldig om te zien hoe Wilma Stoelinga de cheque in ontvangst nam; het was een mooie dag, mede door de blije en dankbare betrokkenen van de kinderhospice.

Deel deze post