Met Jeugdformaaat op Vlielandkamp

Met Jeugdformaaat op Vlielandkamp

Vlielandkamp 2016

Op 9 juli was het zover! Met een bus vol enthousiaste kinderen en leiding vertrokken we uit den Haag naar het prachtige Vlieland. Bij aankomst een regenbuitje, maar de rest van de week genoten van zon, zee, zand en al het moois wat het eiland te bieden heeft. Voor veel kinderen is het kamperen op de basale natuurcamping al een hele ervaring. Slapen in een tipi tent, op blote voeten door het gras naar het enige douchehokje op het veld en de avond in met olielampen in plaats van met wifi of tv. Het programma bestond uit van alles wat. Creatieve activiteiten zoals piraten hoeden maken en kettingen van schelpjes. En veel Sport en spel, zoals survivallen door de duinen en touwtje springen met tien tegelijk, de kinderen vonden het heerlijk. In de avond was er altijd in de theatertent het door de leiding gespeelde “ journaal” waar “Rudy Haak”, de achter-achter-achter neef van kapitein Haak, de dag doornam. Avonturen die beleefd werden tijdens het kamp, kwamen allemaal aan bod. Groot nieuws was de dag dat er een echt vogelschedeltje was gevonden en de wedstrijd uitslag van de meest opgeruimde tent was spannend tot aan het eind.
Terwijl we met een zo’n klein mogelijk budget het kamp draaien, proberen we ieder jaar toch iets van sponsor geld bijeen te krijgen om op die manier extra uitjes te kunnen organiseren.
Dit jaar is dat gelukt, door een zeer gulle gift van Kiwanis was het mogelijk om met alle kinderen en leiding op robbentocht te gaan.
En wat een feest was dat! Met stoere zwemvesten de speedboten op om heel hard te varen op de woeste Noordzee, er is heel wat af gejoeld op het water. De tocht ging richting de zandplaten waar honderden zeehonden in het zonnetje lagen te luieren. Sommige namen een frisse duik en kwamen dichtbij, de kinderen waren er stil van. Deze laatste feestdag werd afgesloten met lekkere patatjes en een croquet. Een meisje van 11, dat voor het eerst op vakantie was, riep die avond spontaan, “O my god!!!! dit was de mooiste dag van mijn leven!”

Kiwanis bedankt voor deze onvergetelijke ervaring voor de kinderen van het Vlielandkamp -2016.

Paola Kuipers (coördinator Vlielandkamp)

Deel deze post