Een geslaagd eten met Sterren
Ex-verslaafde jongeren aan het werk gezet door Kiwanis Den Haag
Afgelopen maandag 6 februari hebben 16 ex-verslaafde jongeren een avond gewerkt
in restaurant At Sea te Scheveningen. Het diner werd verzorgd door drie
Haagse sterrenchefs en de bediening was in handen van de jongeren zelf. De
genodigden bestonden uit familieleden en vrienden van de
voormalige verslaafden en medewerkers van Brijder (een onderdeel van
Parnassia). Dit project is een initiatief van Kiwanisclub Den Haag.
De
jongeren, die wonen op het terrein van de Parnassia Bavo Groep, worden
op deze wijze gestimuleerd om iets terug te doen voor de mensen in hun
nabije omgeving.
Tijdens
mijn verslaving heb ik jarenlang mijn familie bedrogen en
besodemieterd. Ik heb daar spijt van en het is mooi dat ik nu
mijn familie kan verwennen, aldus
één van jongeren.
In totaal schoven 107 gasten aan tafel. Zij kregen een heerlijk diner, geheel bereid door Gertjan Cieremans (Seinpost), Henk Savelberg (hotel/restaurant Savelberg) en Paul van Waarden ( Paul van Waarden en At Sea). Zie foto hiervoor v.l.n.r.
Het was een smaakvolle, geslaagde avond. De ouders waren trots;
broertjes en zusjes waren blij dat de aandacht ook naar hen ging.
Mede-eigenaar René Michielsen gaf aan zeer onder de indruk te zijn van
het enthousiasme en de inzet van zijn bijzondere 'zwarte
brigade'. Eén van de jongeren was zo enthousiast dat hij ter plekke
heeft gesolliciteerd. Zijn moeder reageerde hierop: "Na al die ellende,
wordt het tijd voor iets positiefs."
Kiwanis
Kiwanisclub
Den Haag is een serviceclub die deel uitmaakt van Kiwanis International. Het is een actieve en ondernemende club die
elk jaar weer aansprekende projecten tot realisatie
brengt. Deze projecten zijn met name gericht op de verbetering van de
leefomstandigheden van kinderen in binnen- en buitenland.
Met dank aan de sponsoren: Red Bull, drankje Carpe Diem en Groothandel Zegro.
Fotografie: Wim van der Spiegel
Zie voor een impressie, het begint ongeveer na 6 minuten: Omroep West
Zie voor het krantenartikel: 20120210 AD-HC Koken en eten met Sterren.pdf
Deel deze post