Een geslaagd eten met Sterren

Een geslaagd eten met Sterren

Ex-verslaafde jongeren aan het werk gezet door Kiwanis Den Haag

Afgelopen maandag 6 februari hebben 16 ex-verslaafde jongeren een avond gewerkt in restaurant At Sea te Scheveningen. Het diner werd verzorgd door drie Haagse sterrenchefs en de bediening was in handen van de jongeren zelf. De genodigden bestonden uit familieleden en vrienden van de voormalige verslaafden en medewerkers van Brijder (een onderdeel van Parnassia). Dit project is een initiatief van Kiwanisclub Den Haag.

De jongeren, die wonen op het terrein van de Parnassia Bavo Groep, worden op deze wijze gestimuleerd om iets terug te doen voor de mensen in hun nabije omgeving.
“Tijdens mijn verslaving heb ik jarenlang mijn familie bedrogen en besodemieterd. Ik heb daar spijt van en het is mooi dat ik nu mijn familie kan verwennen”, aldus één van jongeren.
In totaal schoven 107 gasten aan tafel. Zij kregen een heerlijk diner, geheel bereid door Gertjan Cieremans (Seinpost), Henk Savelberg (hotel/restaurant Savelberg) en Paul van Waarden ( Paul van Waarden en At Sea). Zie foto hiervoor v.l.n.r.Het was een smaakvolle, geslaagde avond. De ouders waren trots; broertjes en zusjes waren blij dat de aandacht ook naar hen ging. Mede-eigenaar René Michielsen gaf aan zeer onder de indruk te zijn van het enthousiasme en de inzet van zijn bijzondere 'zwarte brigade'. Eén van de jongeren was zo enthousiast dat hij ter plekke heeft gesolliciteerd. Zijn moeder reageerde hierop: "Na al die ellende, wordt het tijd voor iets positiefs."
Kiwanis
Kiwanisclub Den Haag is een serviceclub die deel uitmaakt van Kiwanis International. Het is een actieve en ondernemende club die elk jaar weer aansprekende projecten tot realisatie brengt. Deze projecten zijn met name gericht op de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen in binnen- en buitenland.

Met dank aan de sponsoren: Red Bull, drankje Carpe Diem en Groothandel Zegro.

Fotografie: Wim van der Spiegel

Zie voor een impressie, het begint ongeveer na 6 minuten: Omroep West

Zie voor het krantenartikel: 20120210 AD-HC Koken en eten met Sterren.pdf

Deel deze post