4 april 2011 Installatie van twee nieuwe leden

4 april 2011 Installatie van twee nieuwe leden

Onze President Berthe installeert tijdens de Werkvagadering van 4 april 2011 deze keer twee nieuwe leden, Monique en Hester. Daarmee komt het ledental uit op 18. Deze uitbreiding komt voor de club op een uitstekend moment, aangezien met het organiseren van o.m het Europese congres en het op stapel staan van diverse projecten vele handjes nodig zijn.

Monique is werkzaam als publieksvoorlichter voor de CDA fractie in de Tweede Kamer. In haar gezin (met dochter van 8 jaar) is zij vaak in de weer om van alles te organiseren op diverse gebieden. Haar ervaring is dat door veel te geven, veel zo niet meer is te ontvangen. Haar voornemen is dan ook om zoveel mogelijk te geven van haar talenten. Zij vind het leuk om anderen te onthalen en om mensen op hun gemak te stellen. Monique kookt graag, schrijft graag en is dol op creatieve activiteiten. Zij verwacht veel te kunnen leren van haar medekiwanians. Ook vindt zij netwerken erg leuk! Monique: "Als ik een bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van de Kiwanis: graag! Ik zie uit naar een leerzame maar ook leuke tijd bij en met de Kiwanians van Club Den Haag".

Hester is kortgeleden begonnen met de opzet van een eigen bedrijf. Na vijf jaar gewerkt te hebben voor ondernemersverenigingen VNO-NCW en FME-CWM, is zij met ingang van juni 2011 teruggekeerd naar haar oude passie, de journalistiek. Hester woont samen met haar man Andre Kolodziejak en stiefdochter Prisca in Wezembeek-Oppem (België), maar zij is vanwege haar Nederlandse opdrachtgevers nog wekelijks in Den Haag.

"Berthe heeft me warm gemaakt voor de Kiwanis, met name de lokale projecten spraken mij erg aan. Ik heb al één keer mogen deelnemen aan zo'n project, de kook-workshop voor kinderen van ouders die psychische problemen hebben. Wat mij betreft was dat echt een heerlijke dag, ik had nog uren door kunnen gaan met die kids, koekjes bakken in de gekste vormen, pizza's met gezichten erop. Ik hoop dat we als Kiwanis steeds 'ver weg' en 'dichtbij' kunnen blijven verbinden. Verder vind ik de sfeer in de club uitstekend, het is echt een leuke combinatie van verschillende mensen die een hoop lol met elkaar hebben en tussen het lachen door óók nog eens van aanpakken weten. Je moet gewoon wel trots zijn op zo'n club"

"Wat mijn werk betreft: na een periode waarin alles wat minder liep, heb ik nu echt weer mijn draai te pakken. Journalistiek en dan vooral parlementaire journalistiek, vind ik heel boeiend en spannend. Ik wil me nog verder gaan specialiseren in het Europese speelveld. Het Europees Parlement heeft circa 700 leden, dus daar ben ik voorlopig nog niet 'uitgenetwerkt'! Ik blijf de Kiwanis op de hoogte houden."

De Kiwanians van club Den Haag wensen Monique en Hester een actieve, leerzame en gezellige tijd toe bij onze club.

Berthe en Monique Berthe en Hester Monique en Hester

Deel deze post