27102012 Kinderen survivallen

27102012 Kinderen survivallen

Zaterdag 27 oktober hebben we weer een gezellige survivalmiddag georganiseerd voor de kinderen van Parnassia.

Het was een zonovergoten zaterdag en om 14 uur gingen we (iets later dan gepland) met vijftien kinderen met de bus op weg naar 2sur5 in Wateringen. Van Kiwanis waren aanwezig: Grace, Ton, Monique, Wim S. en aspirant lid Wia Snijder. En hoewel het voor haar het eerste Kiwanis-uitje was draaide ze vol enthousiasme mee alsof ze er al jaren bij hoorde.

Na een korte warming-up werden de kinderen in twee groepen verdeeld de ene groep ging helemaal los op de klimbaan hoog in de kas en de andere groep ging buiten kratten stapelen. Na een pauze met koek en limonade begon het natte modder gedeelte, voor sommige kinderen was het even wennen om met kleren aan de sloot in te springen maar toen er één schaap nat was, was er geen houden meer aan. Vol enthousiasme renden ze van sloot naar sloot en natuurlijk eindigde de hele groep zoals gewoonlijk weer als een soort moddermannetjes.

Het was weer mooi om te zien hoe de kinderen genoten en hoe ze hun verlegenheid, onzekerheid en angsten overwonnen. Na het douchen hebben ze nog een lekker frietje met kroket of frikandel gekregen en toen was het alweer tijd voor de terugreis. In de bus zijn alle kinderen nog verrast met een stripboek en toen zat de erg geslaagde middag er alweer op.

Heerlijk weer om deze kinderen zo te zien genieten. Floris van Context vertelde mij dat dit voor sommige van deze kinderen het enige uitje van het jaar is.

Dan weet je weer waarom je lid wilt zijn van Kiwanis!

Een foto-impressie van deze survivalmiddag is opgenomen onder tabblad Fotoboek.

Deel deze post