20140901 KC Den Haag reikt cheques uit

20140901 KC Den Haag reikt cheques uit

Opbrengst Garagesale 2014

De eerste garagesale van Kiwanisclub Den Haag is een groot succes geweest. Reden voor een feestje.

Op 1 september 2014, vóór de werkvergadering in het Carlton Ambassador hotel, hebben Wim Dopmeijer (penningmeester) en Shirley Schelkers (president) van Kiwanisclub Den Haag elk een cheque uitgereikt aan twee organisaties. Wim Dopmeijer heeft een cheque ter waarde van € 1.000,- uitgereikt aan directeur Sander Eijkenbroek van Stichting Leren Doen en Shirley Schelkers een cheque ter waarde van € 1.500,- aan zakelijk directeur Jeroen van Woudenberg van Stichting Het Vergeten Kind. Beiden heren gaven aan erg verguld te zijn met de bijdrage van de club en zullen dit bedrag goed gaan besteden.

Stichting Leren Doen

Door het uitvoering van projecten, waarbij de samenwerking tussen vakmensen en de jongeren centraal staan, leren de jongeren in de praktijk. Leren Doen is een organisatie waar jongeren geholpen worden om op eigen benen te staan. Ook vergroten zij de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt door het aanleren van vakvaardigheden en werknemersvaardigheden. Door het uitvoering van projecten, waarbij de samenwerking tussen vakmensen en de jongeren centraal staan, leren de jongeren in de praktijk.

Stichting Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor ca. 32.000 kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Soms zonder dat u het weet op een geheime locatie bij u om de hoek om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen met soms heftige geestelijke littekens die niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen, omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en dus niet gewoon kind kunnen zijn. In de opvangcentra is veelal te weinig bewegingsvrijheid, te weinig speelmogelijkheden en te weinig specialistische hulp.

Foto's: met dank aan Wim van der Spiegel

Deel deze post